Pokud máte rádi chilli, jistě vám jméno Marie Sharp není neznámé. Omáčky nesoucí její jméno patří k chilli klasice a povinné výbavě každého milovníka pálivých pochoutek. Víte, že se Marie k výrobě omáček dostala úplnou náhodou?

Na to, jak se cítí soutěžící v klání o nejotrlejšího pojídače chilli, jsme se zeptali přímo jeho vítěze.

Recenze nové Chilli kuchařky pro labužníky od Jana Pavlase

V čem spočívá působení kapsaicinu z chilli papriček na lidský organismus? Pojďme se na celou věc podívat trochu vědecky :)

Až vyzkoušíte naše variace domácích dresinků nebo vinaigrette, k těm kupovaným se už nebudete chtít vrátit!

Takhle krájí chilli šéfkuchař Gordon Ramsay.

Další studie do sbírky. Tentokrát se francouzský vědecký tým věnoval souvislosti mezi hladinou testosteronu u mužů a tím, jak mají rádi pálivá jídla. A souvislost vskutku našli.

Asi to nebude ta nejpálivější paprička, jakou jste kdy jedli, ale jalapeño je natolik slavné, že na něj v chilli světě narazíte na každém kroku. Určitě stojí za to podívat se na něj blíže, vyvrátit pár mýtů a odhalit pravdu o této skromné papričce.

Zveme Vás na druhý ročník soutěže v pojídání chilli. Od 17:00 hod se mezi sebou utkají milovníci kvalitního chilli, kteří si otestují svůj „práh pálivosti“. Pro návštěvníky budou připraveny degustační vzorky k ochutnání, chilli speciality na grilu a opravdu chilli Bloody Mary!!!

Přijďte si změřit síly s dalšími odvážnými pojídači chilli nebo je alespoň povzbudit!