Pálivost: palivost mala   Náročnost: cepice mala

Počet porcí: 4cockovaschilli

Příprava: 20 minut

Vaření: 20 minut

 

SUROVINY:

1 cibule
2 stonky řapíkatého celeru
1 malá mrkev
½ hrnku (150 g) červené čočky
1 lžíce olivového oleje
1 sušená drcená chilli paprička
½ lžičky kmínu
1 plechovka (400 g) sterilovaných krájených rajčat
400 ml zeleninového vývaru
4 lžíce bílého jogurtu
2 lžíce posekané natě koriandru
Sůl, třtinový cukr

Habanero hot sauce od Marie Sharp

 


PŘÍPRAVA:

 

Cibuli, celer a mrkev očistěte a nakrájejte nadrobno. Čočku propláchněte a nechte okapat.


V hrnci zahřejte olej a vsypte nakrájenou zeleninu. Asi minutu opékejte. Pak přidejte chilli papričku a kmín a tuto směs ještě zhruba minutu restujte.


K orestovanému základu přidejte sterilovaná rajčata, vývar a čočku a vařte 15-20 minut, až čočka změkne. Osolte, a pokud je třeba, můžete přisladit lžičkou třtinového cukru.


Polévku rozdělte do misek, do každé porce přidejte lžíci jogurtu a posypte koriandrem.

 

Náš tip: Polévku fantasticky doladí habanero omáčky Marie Sharps - pálivost zvolte podle svých zkušeností s chilli.