Hodnocení uživatelů: 4 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

 

Krevetové špízky s česnekem a pomerančem

Skvělá zpráva je, že tenhle pokrm si můžete v klidu připravit dopředu a až se sejdou hosté, jenom hodíte špízky na rozpálený gril. Kdo by se chtěl pachtit v kuchyni, zatímco se všichni baví venku?  Jestli v lednici najdete nějakou zeleninu, klidně ji ke špízům přidejte, rázem budete mít plnohodnotné jídlo :)

 

Pálivost: palivost 1 76x20   Náročnost: cepice malaKrevety spizy

Počet porcí: 8 špízů

Časová náročnost: 1 hodina příprava + 6 minut na grilu

 

SUROVINY:

 

2 lžíce sojové omáčky

2 lžíce olivového oleje

1 velký pomeranč - vymačkejte šťávu

3 stroužky česneku, jemně nasekané

2 lžíce chilli pasty

2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
4 thajské chilli papričky (podlouhlé červené), na plátky
1/2 kg krevet, vyloupaných a očištěných 
koriandr na ozdobu

 

PŘÍPRAVA:

 

1. Krevetky napíchejte na špejle. V mělkém pekáčku smíchejte všechny ostatní přísady, do hotové marinády pak vložte špízy a nechte v lednici odpočinout 1/2 až 1 hodinu.

2. Rozpalte gril. Grilujte 3 minuty, otočte a znovu 

nechte působit žár grilu 2-3 minuty nebo dokud nebudou krevety hotové.

3. Na talíři posypte sekaným koriandrem a servírujte.