vafle jinakProč si to ráno komplikovat roztrhanými omeletami, které se navíc musí ještě obracet? Upečte si s námi frittatu přímo ve vašem vaflovači. A směs si klidně obměňte podle vašich chutí.

 

Pálivost: palivost 2 76x20  Náročnost: cepice mala

Množství: 4 – 6 porcí

Příprava: 15 minut

Vaření: asi 3 minuty na každou vafli

 

SUROVINY:

8 velkých vajec

250 ml šlehačky

Hrnek nastrouhaného cheddaru, ideálně s chilli

3 papričky jalapeno nebo fresno, na kostičky

1 hrnek špenátových listů

½ hrnku nasekaných žampionů

2 stroužky česneku, rozdrcené

Sůl a čerstvě mletý pepř k dochucení

Zakysaná smetana a salsa k servírování

 

PŘÍPRAVA

  1. Zapněte vaflovač.
  2. V míse smíchejte všechny suroviny kromě zakysané smetany a salsy.
  3. Vaflovač zlehka mašlovačkou potřete olejem nebo máslem. Nalejte vaječnou směs. Zavřete a pečte asi 3 minuty, dokud nejsou vejce uvařená a ještě lehce tekutá. Ihned podávejte s kopečkem kysané smetany a oblíbenou salsou.