Hodnocení uživatelů: 0 / 5

Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

 

Grilovaný losos s hořčično limetkovou omáčkou

V hlavní roli hořčice. Použijeme ji v marinádě i omáčce. Svěží recept, který stojí za vyzkoušení. Lahodná kombinace kyselkavé limetky a sladce pikantní hořčice se k lososovi skvěle hodí.  

 

Pálivost: palivost 2 76x20   Náročnost: cepice mala

Počet porcí: 4

Časová náročnost: 30 minut

 

 losos horcice

 

SUROVINY:

 

4 porce lososa (filet)

 

Na marinádu: 

1/3 hrnku medové hořčice

2 lžíce olivového oleje

1/4 hrnku bílého vinného octa

1 lžička sušené bazalky

1 stroužek česneku, rozmačkaný

sůl a pepř

 

Na hořčično limetkovou omáčku:

1/4 hrnku medové hořčice

1 limetka - šťáva

1 lžička olivového oleje

1 lžička koriandru plus trochu na ozdobu

1 lžička chilli vloček plus trochu na ozdobu

2 lžíce kysané smetany

 

PŘÍPRAVA:

 

1. Připravte si marinádu: v misce smíchejte všechny přísady. 

2. Porce lososa obalte v marinádě a vložte je i se zbytkem marinády do zipového sáčku. Nechte aspoň hodinu marinovat v lednici.

3. Připravte omáčku: smíchejte všechny přísady v menší misce a nechte v lednici, dokud nebudete servírovat.

4. Rozpalte gril na střední teplotu.

5. Lososa grilujte z každé strany asi 5-6 minut nebo tak dlouho, dokud není hotový dle vašich představ.

6. Servírujte přelité hořčičnou omáčkou, posypané nasekaným koriandrem a chilli vločkami.