Hodnocení uživatelů: 3 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

Pálivost: palivost mala   Náročnost: cepice mala

polentova pizza

Počet porcí: 8

Příprava: 1 hodina

Vaření: 20 minut

 

SUROVINY:

 

Polenta:

4 hrnky vody

1 lžíce soli

1 hrnek polenty

1 lžička pepře

1 lžička nasekaného tymiánu

Omáčka:

½ hrnku nasekané cibule

1 rozdrcený stroužek česneku

1 lžíce olivového oleje

4 rajčata, oloupaná a rozmixovaná (nebo plechovka konzervovaných rajčat)

Sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení

1 lžíce chipotle sušené mleté

½ lžíce nasekané petržele

1 lžíce sušeného oregána

1 ¼ hrnku strouhané tvrdé mozzarely

1/3 hrnku strouhaného parmezánu

Čerstvé bazalkové lístky na dozdobení


 

PŘÍPRAVA:

 

1. Připravte si polentu: v hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Za stálého míchání pomalu přisypávejte polentu, aby se neutvořily hrudky. Když už máte všechnu polentu v hrnci, minutu povařte a přidejte pepř a tymián. Hotovou polentu nalijte na malý pečící plech o rozměru asi 25 x 38 cm, vyložený pečícím papírem. Nechte vychladnout a pak dejte asi na hodinu do lednice.


2. Předehřejte troubu na 230°C.


3. Uvařte omáčku: v pánvi na oleji orestujte cibuli a česnek, přidejte rajčata, sůl, pepř, chipotle, petržel a oregano. Promíchejte a 2 minuty povařte.


4. Z lednice vyndejte plech s polentou, rozprostřete na ni omáčku a posypte oběma druhy sýra. Pečte asi 10 minut. Hotovou pizzu pak dozdobte čerstvou bazalkou.

 

Pizzu můžete také nakrájet na kousky akorát tak do pusy a zajímavý předkrm nebo chuťovka je na světě!

Náš tip: polentu si můžete připravit předem a později pak jen pokrm dokončit, ušetříte čas.