vafle jinak

Pálivost: palivost 1 76x20  Náročnost: cepice mala

Množství: 4 porce
Příprava: 15 minut
Vaření: asi 3-4 minuty na každou vafli

 

Podávejte lehce poprášené moučkovým cukrem s nakrájeným čerstvým ovocem nebo nechte ohřátý javorový sirup stéct do každého zákoutí téhle snídaňové dobroty! Pro trochu pálivosti přidejte pořádnou lžíci habanero želé.

 

SUROVINY

4 velká vejce
500 ml šlehačky
2 ½ lžíce tmavého cukru
1 ½ lžičky vanilkového extraktu
1 lžička mleté skořice
Špetka soli
12 plátků vánočky (asi 2,5 cm)

K servírování: moučkový cukr, habanero želé, šlehačka, ovoce, javorový sirup apod.

 

POSTUP PŘÍPRAVY

1.    Rozehřejte vaflovač.
2.    V míse smíchejte vajíčka, šlehačku, cukr, skořici, vanilku a sůl. Směs přelijte do pekáčku nebo jiné vhodné nádoby (např. hluboký plech). Plátky vánočky ponořte v jedné vrstvě a nechte 10 – 15 minut nasáknout.
3.    Vaflovač zlehka mašlovačkou potřete olejem nebo máslem. Vkládejte vždy jeden plátek vánočky a pečte 3-4 minuty dozlatova a křupava.
4.    Ihned podávejte s dochucením dle vašich představ a chutí.