Až vyzkoušíte naše variace domácích dresinků nebo vinaigrette, k těm kupovaným se už nebudete chtít vrátit!
Máte 10 minut? Ano, tak málo času stačí na přípravu vašeho vlastního, jedinečného dresinku. Nejen že se naučíte, jak skvěle dochutit zeleninu, sendviče či další pokrmy, ale jako bonus budete mít kontrolu nad tím, co vlastně vy a vaše rodina jíte – žádné hnusné konzervanty a stabilizátory!
Rádi se s vámi podělíme o recepty na naše oblíbené čerstvé a chutné dresinky a vinaigrettes, které můžetet použít prakticky na cokoliv, dokonce jako marinády nebo dipy. Obsahují čerstvé bylinky, koření i pálivé omáčky, takže výsledná kompozice vytvoří explozi chuti, hodnou vašich chilližroutských chuťových pohárků.
Ještě si ujasněme, jaký je rozdíl mezi vinaigrette a dresinkem. Pro přípravu základní vinaigrette platí jednoduché pravidlo 3:1 – tři díly oleje na jeden díl octa, k tomu trochu soli a pepře. Smícháme všechny přísady kromě oleje, ten se metlou zašlehává úplně nakonec tak dlouho, až se s ostatním surovinami spojí v emulzi. Prozradíme vám šikovný fígl – promíchejte indredience v zavařovací sklenici, pak přidejte olej, pevně uzavřete a chvilku sklenicí zuřivě třepejte 🙂 Emulze bude hotová za okamžik a navíc si ji ve sklenici můžete rovnou odnést třeba do práce na dochucení salátu ke svačině.
Definovat starý dobrý dresink není už tak jednoduché. V podstatě stačí suroviny smíchat v misce nebo mixéru, konečná konzistence má spíš charakter omáčky.
Až budete připravovat své vlastní dresinky a vinaigrette, nepřežeňte to s množstvím. Protože používáte čerstvé přísady, skladujte zálivku vždy v dobře uzavřené sklenici v chladničce a spotřebujte do týdne.
Nebojte se experimentovat – dobrou chuť!